Főoldal / Levesek / Gombaleves gluténmentes csipetkével

Gombaleves gluténmentes csipetkével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombaleves gluténmentes csipetkével

Gombaleves gluténmentes csipetkével

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 1 ek. vaj vagy olaj
  • 1 ek. rizsliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 ek. apróra vágott vöröshagyma
  • 1,5 l húslé
  • 1 dl tejföl

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • 3 ek. rizsliszt
  • 3 ek. zabpehelyliszt
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vajon 2-3 percig pároljuk a hagymával a megtisztított, karikára vágott gombát.
Meghintjük a rizsliszttel, felengedjük a húslevessel és beletesszük a fűszereket. Kislángon még kb.5 percig forraljuk. Ezalatt kikeverjük a csipetkét.

Időnként megkeverjük a levesünket, nehogy a liszt az aljára égjen, majd beleszaggatjuk és kifőzzük a csipetkét. A végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és tejfölösen tálaljuk.

Értékeld a receptet

Pindi (3 Recept)

Az lisztnelkul.hu oldal célja, hogy segítséget nyújtson a lisztérzékenyeknek tájékozódni az egyre bővülő piacon; és hogy a lisztérzékenység minél kevésbé jelentsen számukra problémát a mindennapok során.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére