Főoldal / Befőzés / Sárgabaracklekvár

Sárgabaracklekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sárgabaracklekvár

Sárgabaracklekvár

Hozzávalók:

  • 6 kg sárgabarack kimagozva
  • 2,1 kg kristálycukor
  • 1 kk. szalicil
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az üvegeket előző nap kimossuk /sterilizáljuk és fejre állítjuk. A kupakokkal ugyanígy teszünk.

A barackot megmossuk, kimagozzuk majd paradicsom darálón ledaráljuk.
A darálásnál kidobott héjas barackmasszát egy leves szűrőn átpasszírozzuk és azt is a szín barackhoz adtam.
Egy nagy lábasban feltesszük főni.
Az első forraláskor a cukrot kis adagokban hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve főzzük, hogy le ne égjen.
Két és fél órát főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a szalicilt.
Egy nagy tepsibe forró vizet öntünk, ebbe állítjuk az üvegeket, hogy melegedjen át.
Az üvegeket megtöltjük, celofánnal lekötjük majd a kupakokat szorosan rácsavarjuk. Újságpapírba tekerünk minden üveget.

Egy műanyag rekeszt pléddel kibélelünk, az üvegeket egymás mellé bele sorakoztatjuk és betakargatjuk.
Másfél napot tároljuk így a száraz dunsztban,majd a polcra rakjuk.

Ez a lekvár nem lesz nagyon sűrű,mivel a rostokat kipasszírozzuk.
(Mi így szeretjük palacsintába,fánkhoz,császármorzsához stb.)

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (273 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére