Főoldal / Kelt tészták / Almás csavart

Almás csavart

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás csavart

Almás csavart

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehér tönköly liszt
  • 25 dkg Diabestar süteményliszt 
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek. fruktóz
  • 1 csapott tk só
  • 10 dkg kókuszzsír vagy vaj olvasztva (de nem melegen)
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 4-5 db alma
  • 1 -2 tk. citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • Xilit vagy fruktóz ízlés szerint
  • 1 cs tk. fahéj
  • 3-4 ek. zabkorpa vagy búza vagy tönkölykorpa
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el. Lereszeljük az almát és csorgatunk rá citromlét, hogy ne barnuljon meg. Levétől kinyomkodjuk (ami megiható) és a többi hozzávalót belekeverjük. Félretesszük felhasználásig.

A vaj kivételével a hozzávalókat bedagasztjuk, és folyamatos dagasztás mellett belecsorgatjuk a vajat. A tésztát 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Enyhén lisztezett felületen 0.5 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk. A felére rásimítjuk a tölteléket, és az üresen hagyott tésztarészt ráhajtjuk, majd sodrófát gyengéden átgurítjuk rajta.

Pizzavágóval (vágható késsel is) 2 cm széles csíkokra vágjuk amiket egyesével mindig egy irányba megtekerünk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180-190 C° -a előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Tálalásnál por fruktózzal hintettem meg.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére