Főoldal / Levesek / Tejszínes szeder krémleves

Tejszínes szeder krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes szeder krémleves

Tejszínes szeder krémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg szeder (mirelit vagy friss)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl görög joghurt
  • kb. 2,5 dl víz
  • 2 dl tej
  • 5-10 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • fél zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj

A tálaláshoz: (ízlés szerint)

  • tejszínhab (1dl tejszínből)
  • szeder
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Mirelit szederből készítve, a fagyott szedret egy kisebb lábosba tesszük. Hozzáadunk 5 dkg cukrot 1 dl vizet és egyet forralunk rajta. Botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. Hagyjuk lehűlni.

Friss szederből készítve: A szedret megmossuk és botmixerrel, vizet hozzáadva pürésítjük. (Hogy a magok kerüljenek bele, szűrjük át.)

A hideg szedres péphez hozzáadunk 2 dl vizet 2 dl tejet, 1 dl görög joghurtot, a tejszínt, ízlés szerinti cukrot, a vaníliás cukrot, majd reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Bele szórunk fél csomag főzés nélküli vaníliás pudingport. (Ha egy egész zacskót hozzáteszünk nagyon sűrű és kémes lesz.) Kézi habverővel keverjük alaposan össze. (A víz mennyiségével variálhatunk a leves állagán, ha túl sűrűnek találjuk adjunk még hozzá.)
Tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára. Miközben a leves lehűl, kicsit sűrűsödni fog.

Tejszínhabbal és szederszemekkel díszítve kínáljuk.

Tejszínes szeder krémleves 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére