Főoldal / Szárnyas Ételek / Marokkói csirkemell nyárson

Marokkói csirkemell nyárson

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marokkói csirkemell nyárson

Marokkói csirkemell nyárson

Hozzávalók:

A csirkenyárshoz:

  • 2 nagy csirkemell
  • 1 teáskanál chili por
  • 1 teáskanál kurkuma por
  • 0,5 teáskanál gyömbér por
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint

Kukoricához:

  • 4 kukoricacső
  • 3 evőkanál vaj + kicsit kiszolgálására
  • 1 marék apróra vágott friss petrezselyem
  • minden csőre 1 csipet só
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk falatnyi darabokra, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a fűszereket, és az olívaolajat, majd átkeverjük vagy átdörzsöljük át a csirkemelleket, hogy mindenhol érje a fűszer.

Pár órára vagy akár egy egész éjszakára tegyük hűtőbe,hogy pácolódni tudjon.

A csirkemellet nyársra húzzuk, és grillen 15perc alatt megsütjük.

A kukorica csöveket ízlés szerint darabokra vágjuk (de akár egyben is hagyhatjuk)

A vajat kicsit megolvasztjuk, majd vékonyan bekenjük vele a kukorica csövet.

Megszórjuk sóval, és  grillen kb. 20percig sütjük.

Ha elkészült még adhatunk hozzá nagyobb adag vajat,  ami szépen ráolvad a kukoricára.

Petrezselyemmel megszórva, a húsnyársakkal együtt tálaljuk.

 

 

Marokkói csirkemell nyárson 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére