Főoldal / Sertés ételek / Kólás-ragacsos oldalas

Kólás-ragacsos oldalas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kólás-ragacsos oldalas

Kólás-ragacsos oldalas

Hozzávalók:

  • 1,5 kg oldalas
  • 2 dl coca cola
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 5 evőkanál olaj
  • 3-4 kiskanál Erős Pista (aki szereti a csípőset, többet is tehet bele)
  • bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk.

A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk az oldalas darabokat.
Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Célszerű egyszer-kétszer megforgatni a pácban, hogy mindenhol érje.

A pácolás után a húst egy sütőzacskóba tesszük, bekötjük és pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben. (Így nem kell sokáig takarítani a tepsit, sütés után. De tepsibe is boríthatjuk, akkor viszont fedjük le alufóliával) 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc után szétvágjuk a sütőzacskót (vagy levesszük róla a fóliát) és pirosra sütjük.

Az eredmény, finom, omlós és ízletes hús.

Vajas burgonyapürével vagy tört burgonyával kínáljuk. De egy finom salátát is adhatunk mellé.

Kólás-ragacsos oldalas 4.40/5 (5 értékelés)

Marcsi (646 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére