Főoldal / Sertés ételek / Kólás-ragacsos oldalas

Kólás-ragacsos oldalas

Kólás-ragacsos oldalas

Kólás-ragacsos oldalas

Hozzávalók:

  • 1,5 kg oldalas
  • 2 dl coca cola
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 5 evőkanál olaj
  • 3-4 kiskanál Erős Pista (aki szereti a csípőset, többet is tehet bele)
  • bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk.

A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk az oldalas darabokat.
Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Minél tovább áll, annál finomabb lesz. Célszerű egyszer-kétszer megforgatni a pácban, hogy mindenhol érje.

A pácolás után a húst egy sütőzacskóba tesszük, bekötjük és pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben. (Így nem kell sokáig takarítani a tepsit, sütés után. De tepsibe is boríthatjuk, akkor viszont fedjük le alufóliával) 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc után szétvágjuk a sütőzacskót (vagy levesszük róla a fóliát) és pirosra sütjük.

Az eredmény, finom, omlós és ízletes hús.

Vajas burgonyapürével vagy tört burgonyával kínáljuk. De egy finom salátát is adhatunk mellé.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére