Írós csokoládétorta
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral és kakaóval elvegyítjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot is.
A tojást a margarinnal jól elkeverjük,majd hozzákeverjük az írót.
Az egészet hozzáadjuk a lisztes keverékhez,és jól elvegyítjük.
A tésztát egy 24 vagy 26 cm-es tortaformába simítjuk.
Kb.45 perc alatt 160-180C fokon tűpróbáig sütjük.
A tortalapot 5 percig a formában pihentetjük, majd óvatosan kivesszük a formából és rácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a vajat és a csokoládét kis darabokra vágjuk, a tejszínnel és a porcukorral egy edényben gyenge hőfokon felolvasztjuk, időnként meg-meg kevergetve.
Ha egyneművé vált a massza hagyjuk kihűlni.
Ahogy a massza sűrűsödni kezd, fakanállal addig keverjük, míg kenhető nem lesz.
A tortalapot 3 lapra vágjuk.
A csokoládékrémet elfelezzük az egyik felével megtöltjük a tortát, a másik felével bevonjuk kívülről.
Hűvös helyen két órát pihentetjük.
Ízlés szerint cukorgyönggyel vagy csokis/mandulás keksszel díszítjük.