Főoldal / Levesek / Narancsos sütőtökkrémleves

Narancsos sütőtökkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos sütőtökkrémleves

Narancsos sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök
  • 1 db alma
  • 1 db krumpli (nagyobb)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 db narancs
  • 2-3 ek méz
  • 2 db húsleveskocka
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A töknek kiszedni a magját és levágni a haját, majd apróbb kockákra feldarabolni.
A hagymát, az almát, a krumplit szintén megpucolni és apróra felvágni.

Egy edénybe beletenni a vajat, az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre párolni. Ha már üvegesre párolódott, hozzáadni a mézet és együtt karamellizálni egy kicsit.
Ezután rátenni a kockára vágott tököt, az almát és a krumplit, majd ráreszelni a narancshéját. Jól összeforgatni, és felönteni annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízlés szerint fűszerezni, majd puhára főzni.

Amikor már teljesen megpuhultak a hozzávalók, levenni a tűzről és botmixerrel pépesíteni.
Végül visszahelyezni a tűzre és állandó keverés mellett, belekeverni a tejszínt. Jól kiforralni és beletenni a felkockázott narancsot. 2-3 percig még így főzni tovább, majd elzárni a gázt, lefedni és kicsit hagyni hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a tetejét pirított tökmaggal megszórni.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére