Főoldal / Levesek / Korhelyleves

Korhelyleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Korhelyleves

Korhelyleves füstölt főtt tarjával 1

Hozzávalók:

  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt főtt tarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db füstölt sonkás leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • 1 ek liszt
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • olívaolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A savanyú káposztát mossuk át a sóssága miatt.

A tarját és a szalonnát kockára,a  répát karikákra vágjuk.

A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy lábosban kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a kisebb darabokra/kockákra vágott füstölt szalonnát.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a karikákra vágott sárgarépát és a savanyú káposztát. Vizet öntünk rá. (kb 6 dl)

Beletesszük a babérlevelet, belemorzsoljuk a leveskockát,  sóval, borssal, köménymaggal, pirospaprikával, chilipaprikával fűszerezzük/ízesítjük.

A sózással óvatosan bánjunk, hiszen mind a savanyú káposzta, mind a füstölt szalonna, és a füstölt főtt tarja is sós.

Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt főtt tarját. (Amennyiben a füstölt hús nem főtt, és hosszabb főzésre szorul, úgy azt a főzés legelején tegyük a hozzávalókhoz)

Amikor a füstölt hús megpuhult, beleöntjük a vörösbort, és beleszórjuk a lisztet. A korhelylevest ilyenkor már csak összeforraljuk, és tálalhatjuk is.

(A korhelylevest készíthetjük rántással is: Az olaj, a liszt és a pirospaprika segítségével rántást készítünk, majd berántjuk a levest, és további 10 percen át főzzük)

Tejföllel és chilivel tálaljuk.

A korhelylevest friss kenyérrel fogyasztjuk.

Tipp / megjegyzés:
Bár nem korhelykedem, azért ebben a késő őszi időben jól esik egy forró, tartalmas leves.A jövő hétre már lehűlést és havazást jósolnak, ami már a telet idézi.

A korhelyleves klasszikus újévi fogásnak számít, savanykás ízével jótékonyan hathat, a mulatozás hatásai miatt háborgó gyomorra. Gyorsan és könnyen elkészíthető, ráadásul a maradék virslit, kolbászt is fel tudjuk használni hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére