Epres túrótorta
Hozzávalók:(15 cm-es kapcsos tortaformához)
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a pudingport, a citromhéjat és végül az előzetesen már áttört túrót.
A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a túrós masszát. A tetejére, ízlés szerinti mennyiségű epret teszünk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30-45 percet sütjük, félidőben letakarjuk sütőpapírral vagy alufóliával a tetejét, hogy ne nagyon barnuljon meg.
Amikor megsült, és langyosra hűlt, óvatosan levesszük róla a tortaforma karimáját. Porcukorral meghintve langyosan vagy hidegen kínáljuk.
Ízlés szerint málnával, szederrel vagy ribizlivel is elkészíthetjük.