Főoldal / Egytálételek / Sertéskaraj pármai módra

Sertéskaraj pármai módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéskaraj pármai módra

Sertéskaraj pármai módra

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • őrölt bors

A sütéshez:

  • olaj
  • 20 dkg rizs
  • 6 db kisebb tojás
  • 20 dkg trappista sajt 
  • citromkarika
  • petrezselyem zöldje
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és hirtelen megsütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát.

A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük,és egy evőkanál olajjal összekeverjük.

Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenjük, és egymás mellé elhelyezzük benne a hús szeleteket.
A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, és 1 db tojást a mélyedésbe bele ütünk.
A tojást megsózzuk, körbe rakjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Addig sütjük,hogy a a tojás fehérje megsüljön,de a sárgája folyékonyan maradjon.(kb. 15-20 perc)

A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük.
Citromkarikákkal és szárított petrezselyem zölddel díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas.
Előtte való nap is elkészíthetjük és már csak a sütőbe kell tolni és kész a finom ebéd.
A Margit 2 fórumból készítettem el ezt a fenséges menüt.
Köszönet a receptért.
Sertéslapockából,tarjából is kiváló!

Sertéskaraj pármai módra 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére