Főoldal / Levesek / Joghurtos eperkrémleves

Joghurtos eperkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Joghurtos eperkrémleves

Joghurtos eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint)

A tálaláshoz:

  • 10 dkg eper
  • 2-3 ek. görög joghurt
Elkészítési idő: 5 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az epret megmossuk, majd félbe vagy negyedbe vágjuk a méretétől függően.
Egy kb. 2 literes tálba dobáljuk, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot a citrom levét és reszelt héját majd összemixeljük.
és egy botmixer segítségével pürésítjük. Ha az eper nagyon édes célszerű csak a cukor felét beletenni, mert pótolni még lehet.

Utolsóként a habtejszínt turmixoljuk hozzá. De csak rövid ideig, hogy nehogy habbá verődjön, de egy picike hab jó ha képződik a levesünk tetején.
Jól behűtjük, majd apróra vágott eperszemekkel, joghurt cseppekkel díszítve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha maradt eperlekvár főzésből egy kevéske, vagy egy kis eperszósz, azzal is díszíthetjük.

Joghurtos eperkrémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (645 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére