Főoldal / Levesek / Joghurtos eperkrémleves

Joghurtos eperkrémleves

 Joghurtos eperkrémleves

Joghurtos eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint)

A tálaláshoz:

  • 10 dkg eper
  • 2-3 ek. görög joghurt
Elkészítési idő: 5 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az epret megmossuk, majd félbe vagy negyedbe vágjuk a méretétől függően.
Egy kb. 2 literes tálba dobáljuk, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot a citrom levét és reszelt héját majd összemixeljük.
és egy botmixer segítségével pürésítjük. Ha az eper nagyon édes célszerű csak a cukor felét beletenni, mert pótolni még lehet.

Utolsóként a habtejszínt turmixoljuk hozzá. De csak rövid ideig, hogy nehogy habbá verődjön, de egy picike hab jó ha képződik a levesünk tetején.
Jól behűtjük, majd apróra vágott eperszemekkel, joghurt cseppekkel díszítve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha maradt eperlekvár főzésből egy kevéske, vagy egy kis eperszósz, azzal is díszíthetjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére