Főoldal / Gasztroajándékok / Csoki kanalak

Csoki kanalak

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csoki kanalak

Csoki kanalak

Hozzávalók:

  • minőségi ét- tej pasztillák, darabok vagy egész tábla, amit mi magunk tördelünk- vágunk fel
  • szilikon forma
  • két edény a csoki megolvasztásához
  • spatula
  • *fa kiskanalak
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egyik edénybe vizet öntünk, majd rá ültetjük a másik edényt, vigyázva, hogy az alja ne érjen a vízbe. Bekapcsoljuk a tűzhelyet, majd a felső tálba tördeljük a csokit és megolvasztjuk a vízgőzön.

A megolvadt csokit szilikonformákba öntjük, a spatula segítségével lehúzzuk a felesleges csokit, hogy szép, egyenletes felületet kapjunk.
Tegyük hűvös helyre, amíg megdermed (kb. 10-12 perc), majd óvatosan emeljük ki a kanalakat.
Forró tej mellé kínáljuk.

Íme egy változat, ha már nincs időd beszerezni szilikonformát:
Olvasszuk fel a csokit vízgőz felett, majd öntsük jégkockatartóba, tegyük hűvös helyre (de ne a hűtőbe) várjunk kb. 5 percet, majd állítsunk bele kiskanalakat (lehetőleg fából, ami könnyű és nem dől el)
Várjuk meg amíg teljesen megdermed, majd a kanál segítségével óvatosan emeljük ki a formából.

Kedvünk szerint kínálhatjuk, szépen becsomagolva ajándékozhatjuk is.

Tipp / megjegyzés:

Persze ennek is vannak változatai: lehet az olvasztott csokiba vanília kivonatot, kávészem darabkákat, reszelt narancshéjat, fahéjat keverni. Akik bátrak kipróbálhatják egy leheletnyi őrölt csilivel stb.

Sőt én már kipróbáltam úgy is, hogy nem forró tejbe, hanem forró kávéba kevertem bele a kanalat és finom mokkát kaptam végül :) . És mit szólnátok, ha a fagyitokat tálalnák efféle hasonló csokoládékanállal? Hát nem “álomszerű”? :)

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére