Főoldal / Desszertek / Zserbó pite – paleo

Zserbó pite – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Zserbó pite – paleo

 Zserbó pite - paleo

Hozzávalók:

  • 8 dkg nyílgyökérpor
  • 5 dkg gesztenyeliszt
  • 1 ek. kókuszliszt
  • 1 tk. útifűmaghéj
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • 1-2 ek. eritrit
  • 2 tojássárgája
  • 8 dkg puha kókuszolaj
  • 10 dkg kókuszkrém
  • 1 ek. citromlé

A töltelékhez:

  • kb 1,5- 2 dl sárgabarack lekvár (hozzáadott cukor nélküli)
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 6 dkg eritrit (ízlés szerint)

A tetejére:

  • 8 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
  • 1 ek. kókuszolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba és vegyítsük el. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük el. Ez a tészta nedves, nem nyújtható.

Egy kis tepsit vagy piteformát (én 20×20 cm formát használtam) béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a masszát egyenletesen, majd egy kanállal egyengessük el a tetejét. Tegyük 160 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőbe és 10 perc alatt süssük elő.

A tojásfehérjéket keverjük habosra, de nem kell kemény habbá verni. Keverjük bele az édesítővel elvegyített darált diót.

Vegyük ki az elősütött tésztát és kenjük meg bőségesen a lekvárral. Oszlassuk el a lekváron a diós habot és toljuk vissza a sütőbe. Süssük még kb 18-20 percig.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

Olvasszuk fel a csokit a kókuszolajjal együtt vízgőz felett, majd vonjuk be vele a sütemény tetejét.

Kockákra vágva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Zserbó pite – paleo 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére