Főoldal / Kelt tészták / Sós-fonott kalács Húsvétra

Sós-fonott kalács Húsvétra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sós-fonott kalács Húsvétra

Sós-fonott kalács Húsvétra

Hozzávalók:

(2 rúd kalácshoz)

  • 75 dkg finomliszt
  • 3 tk. só
  • 2 tojás
  • 1/2 ek. zsír
  • kb. 4,5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 4 dkg élesztő

Kenéshez:

  • 5-6 dkg olvasztott zsír

A kalács kenéséhez:

  • 1 db felvert tojás

Szóráshoz:

  • 1 tk. szezámmag
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és belekeverünk egy evőkanál lisztet.
Kb. harminc percig hagyjuk állni a kovászt.
Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk. Ide tesszük a sót, a tojást, a langyos tejet és a kovászt. Elkezdjük dagasztani. Amikor összeáll a tészta, hozzáadjuk a zsírt is.
Addig dagasztjuk, míg szép szálas tésztát kapunk.
Kelesztő tálba tesszük, majd letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát, enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, hat egyforma darabra osztjuk.
Egyesével kinyújtjuk kb. 2 mm -re, téglalap alakúra.
Lekenjük zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Hármas fonással megfonjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire fektetjük, és egy konyharuhával letakarva hagyjuk ismét duplájára kelni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A megkelt tésztát felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Sós-fonott kalács Húsvétra 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére