Főoldal / Tészta ételek / Spárgakrémes tészta

Spárgakrémes tészta

Spárgakrémes tészta

Spárgakrémes tészta

Hozzávalók:

  • 1 cs spárga (lehetőleg zöld)
  • 15 dkg metélt tészta
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors
  • 5 dkg sajt (pl. parmezán, gouda)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spárga fás részeit levágni. (én kicsit meghajlítom, és a fás végénél elpattan) Ezután levágni a rügyeket, majd a megmaradt szárat kettévágni.

Egy edénybe beletenni a rügyeket, majd felönteni vízzel, és a forrástól számítva kb. 3 percig főzni. Ezután szűrőkanállal kiszedni, és hideg vízzel leöblíteni. Jól lecsepegtetni, és félretenni.

A megmaradt forró vízbe ezután beletenni a feldarabolt szárakat, majd kb. 5 percig főzni. Ezután leszűrni, és hideg vízzel leöblíteni, jól lecsepegtetni.

A tejszínt egy serpenyőbe önteni, majd belenyomni a fokhagymagerezdeket, és 1-2 percig kevergetve kiforralni, majd levenni a tűzről.
A fokhagymás tejszínhez hozzáadni a puhára főtt spárgaszárakat, és botmixerrel pépesíteni. Ezután hozzáadni a mascarponét, ízlés szerint sózni, megszórni őrölt borssal, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt összefőzni. Végül hozzáadni a puhára főtt spárgarügyeket, majd óvatosan összekeverni, és kiforralni.

A tésztát enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni, lecsepegtetni, és az elkészült spárgakémhez önteni. Óvatosan összekeverni, hogy a tésztát mindenhol befedje a krém.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a tésztát tányérra szedni, majd a tetejét sajtforgáccsal (v. reszelt sajttal) megszórni.

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére