Főoldal / Reggelik / Baconös újhagymás muffin

Baconös újhagymás muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconös újhagymás muffin

Baconös újhagymás muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg bacon
  • 5 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 3 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 tk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • pirospaprika
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A bacont kockára vágni, majd egy serpenyőben 2-3 percig elősütni.
A hagymát szintén feldarabolni úgy, hogy a zöld részéből is kerüljön bele.
Egy tálba tenni az elősütött bacont, a feldarabolt hagymát, belenyomni a fokhagymát és jól összekeverni.

Egy tálba beletenni a lisztet, a sót, a sütőport, szódabikarbónát, a pirospaprikát és az őrölt borsot és jól összekeverni.

Egy másik tálba beleütni a tojást, hozzáönteni a tejszínt az olajat és szintén jól összekeverni.

Végül a lisztes keverékhez önteni a tejszínes keveréket és a baconos-hagymát, majd fakanállal összedolgozni az egészet.

Muffin formába kanalazni és a tetejét reszelt sajttal megszórni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütni.

Tipp / megjegyzés:
A kisült muffinokat langyosra hűtve tálalni.

Értékeld a receptet

Gizi (309 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére