Főoldal / Levesek / Zellerkrémleves II

Zellerkrémleves II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zellerkrémleves II

Zellerkrémleves II

Hozzávalók:

  • egy közepes fej zellergumó
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db sonkahagyma/ ennek hiányában közepes fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dl tej
  • 3-4 dl víz (annak függvényében, hogy mennyire szeretnénk sűrűre)
  • vegeta ételízesítő
  • só, bors 
  • evőkanálnyi margarin
  • 1 szikkadt zsemle
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zellergumót meghámozzuk felszeleteljük vékonyan, a hagymákat is megpucoljuk és aprítjuk. A margarint egy lábosban megolvasztjuk, erre dobjuk rá a hagymákat és a zellergumót. Megpirítjuk a hozzávalókat, majd ha kapott egy kis színt, ráöntjük a tejet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd letakarva puhulásig főzzük.

Amíg fő a leves, addig a zsemlét felkockázzuk és száraz serpenyőben megpirítjuk, sózzuk egy csipetnyi sóval.

Ha megpuhult a zeller a tűzön hagyva leturmixoljuk egy botmixer segítségével és hozzáadjuk a tejszínt. Pár perc alatt összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Tálaláskor házi készítésű  pirított zsemlekockánkkal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére