Aszalt szilva krémleves pirított dióval
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az aszalt szilvát beáztatjuk a borba egy éjszakára, majd másnap felöntjük még fél liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a citromhéjat, a vanília rudat, édesítőt és lassú tűzön 10-15 percig főzzük. (Nekem mindig van otthon üres vanília rudam, egyet bele tettem, de ha nincs, az nem baj.)
A főzés után kivesszük a vaníliát és a citromhéjat és botmixerrel krémesítjük. A kókusztejet simára keverjük a tápióka keményítővel, a levest visszatesszük a tűzre és a kókusztejjel besűrítjük a levest. Ezzel már csak 2-3 percig forraljuk és már kész is.
Tálaláskor a tetejére szórhatunk a pirított dióból. Nagyon finom benne a ropogós dió.