Gesztenyetorta II
Hozzávalók:
Krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a citromlét. Habverővel addig verjük, míg majdnem kemény lesz.
A kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk. Ha a összes cukrot hozzáadtuk, még 1 percig keverjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Most egyesével adjuk hozzá a tojássárgáját is.
A sütőport elkeverjük a liszttel, óvatosan kanalanként a masszához adjuk.
Kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk.
A gesztenyemasszát kiengedjük, összetörjük és hozzáadjuk a rumaromát.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük, 2 db habfix-szel. A tejszínből tegyünk félre a díszítésre és a gesztenyéből is.
A tejszínhez adjuk a gesztenyét és elkeverjük.
Az egyik lapot megkenjük krémmel, rátesszük a másik lapot.
A tortát bevonjuk tejszínnel, a tetejét megkenjük gesztenyével, habzsákból tejszínt nyomunk a tetejére.
2 óra hosszára hűtőbe tesszük.