Főoldal / Torták / Gesztenyetorta II

Gesztenyetorta II

Gesztenyetorta II

Gesztenyetorta II

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 7 ek kristálycukor
  • 7 ek liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

  • 1 kisdobozos hulala tejszín
  • 2 cs gesztenyemassza
  • 1 ek rumaroma
  • 2 cs habfix
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A tojások sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a citromlét. Habverővel addig verjük, míg majdnem kemény lesz.

A kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk. Ha a összes cukrot hozzáadtuk, még 1 percig keverjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Most egyesével adjuk hozzá a tojássárgáját is.

A sütőport elkeverjük a liszttel, óvatosan kanalanként a masszához adjuk.

Kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk.

A gesztenyemasszát kiengedjük, összetörjük és hozzáadjuk a rumaromát.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, 2 db habfix-szel. A tejszínből tegyünk félre a díszítésre és a gesztenyéből is.

A tejszínhez adjuk a gesztenyét és elkeverjük.

Az egyik lapot megkenjük krémmel, rátesszük a másik lapot.

A tortát bevonjuk tejszínnel, a tetejét megkenjük gesztenyével, habzsákból tejszínt nyomunk a tetejére.

2 óra hosszára hűtőbe tesszük.

 


Szólj hozzá!

A lap tetejére