Főoldal / Kelt tészták / Hűtős lángos

Hűtős lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hűtős lángos

Hűtős lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl kefir
  • 2 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2kk só
  • 1 kk kristálycukor
  • étolaj
  • 450g tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:10 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A liszthez adjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk.

Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük.

Gombócokat csípünk belőle, olajos kézzel széthúzogatjuk és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.

A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel majd reszelt sajtot szórtam rá.

A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban vagy dobozban a hűtőben több napig tárolhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére