Főoldal / Szárnyas Ételek / Kakaspörkölt

Kakaspörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaspörkölt

Kakaspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész kakas /az enyém 2 kg/
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 ek. zsír
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A kakast gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, és rövid lében pároljuk.

Mikor a kakas puhulni kezd, ráöntjük a vörösbort és készre főzzük.

Galuskával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére