Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Sajttekercs Tündi konyhájából

Sajttekercs Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajttekercs Tündi konyhájából

Sajttekercs Tündi konyhájából

Hozzávalók:

  • 16 db lapkasajt
  • kb. 10 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 9 szelet gépsonka
  • 100 g-os tömlős sajt (bármilyen ízű)
  • 6 db tojás
  • kb. 15 dkg vaj (puha)
  • 1 ek. mustár
  • zöldpetrezselyem apróra vágva
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(tepsi mérete: 30cm x 33cm)

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját kivesszük a fehérjétől.
A sárgájához beletesszük a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, keverjük.

Fehérjét apró kockákra felvágjuk, hozzáadjuk a tömlős sajtot, a zöldpetrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük.

Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Kevés olajjal megkenjük és a lapkasajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást. Majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe betesszük, 180 fokon kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak).

Ha már nem túl meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsztatjuk (így könnyebb lesz, majd feltekerni).
A reszelt sajtra rákenjük a tojásfehérjés krémet (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm). Erre rásorakoztatjuk a gépsonka szeleteket.
A gépsonka szeletekre rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6cm). A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit.

A tekercset folpackkal letakarjuk, és a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére