Főoldal / Befőzés / Bodzaszörp II

Bodzaszörp II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bodzaszörp II

bodzaszorp-ii

Hozzávalók:

  • 35-40 tenyérnyi bodzavirág
  • 2 citrom (kezeletlen héjú)
  • 1,5 kg cukor
  • 3 kiskanál citromsav
  • 4 l víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A bodzavirágokat átnézzük és ha bogarat találunk leszedjük róla. (Én nem nagyon szoktam lemosni, mert akkor az értékes virágport is eltüntetném, inkább próbálok olyan helyről gyűjteni, ahol biztos nincs forgalom és nagy por.)

Egy nagy edénybe beleöntjük a vizet, ebbe karikázzuk a citromot és beletesszük a citromsavat. Jól összekeverjük, majd mehetnek bele a virágok. Úgy tesszük bele, hogy a zöld rész ne nagyon érjen a vízbe. 2-3 napig hagyjuk összeérni, közben a hűtőben tároljuk.

A harmadik napon kivesszük a nagy edényt a hűtőből, a virágokat kidobjuk, a citromok levét belefacsarjuk. Leszűrjük (ha van akkor steril gézlapon keresztül, hogy tuti ne kerüljön bele bogár) és beleöntjük a cukrot. Föltesszük főni és amikor a cukor is elolvadt és a lé is felforrt (túl sokáig ne főzzük, mert elmegy az íze), sterilizált üvegekbe töltjük. Az üvegeket jól lezárjuk és bebugyoláljuk nagy takaróba. Itt hagyjuk kihűlni.

lelekkonyha.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére