Főoldal / Torták / Kajszibarackos túrókrém torta

Kajszibarackos túrókrém torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kajszibarackos túrókrém torta

Kajszibarackos túrókrém torta

Hozzávalók:

(24-26cm-es tortaformához)

A piskótalaphoz:

  • 2 tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 dkg kakaópor

A túrókrémhez:

  • 25 dkg natúr krémtúró vagy sima túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl ( vagy görög joghurt )
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 g zselatin (Horváth Rozi)
  • 1 dl víz
  • 200-250 ml tejszín (hulala)

A barackos réteghez:

  • 15-20 dkg sárgabarack
  • 3-4 ek cukor (ízlés szerint)
  • pár csepp citromlé

A díszítéshez:

  • sárgabarack
  • menta levelek
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Első lépésként a barackos réteghez készítjük elő a gyümölcsöt. A barackokat kimagozzuk, apróra vágjuk, egy kisebb lábosba tesszük, megcukrozzuk, meglocsoljuk egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg és alacsony lángon melegíteni kezdjük. Pont úgy mintha lekvárt főznénk.
Ha összeesett, botmixerrel pürésítjük majd lekvár sűrűségűre főzzük. Félrehúzzuk és hűlni hagyjuk.

Készítsük el a piskótát.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 10-12 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet. Ha sima túrót használunk törjük át, hogy ne legyen annyira darabos.
A krémtúrót, a mascarponet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá a túrókrém 2/3 részét.
A maradék krémbe óvatosan forgassuk bele a sárgabarack “lekvárt” úgy, hogy szép márványos legyen, majd simítsuk a formában lévő túrókrém tetejére.

(sokkal szebb lesz ha a lekvárból egy-két evőkanálnyit a már kész torta tetejére pöttyentünk, majd egy kiskanál hátuljával díszítjük örvényesre)

Tegyük be a hűtőszekrénybe 2-3 órára (akár egy egész éjszakára) ami alatt teljesen megszilárdul.

Tálalás előtt friss sárgabarackkal és mentalevelekkel díszítjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (590 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére