Bazlama

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bazlama

bazlama

Hozzávalók:

  • 7 gramm szárított élesztő
  • 1ek. cukor
  • 60 dkg liszt
  • 1,5 – 3 dl langyos víz szükség szerint
  • 1 ek. tengeri só
  • 1 ek. olíva olaj
  • 20 dkg görög joghurt
  • szőlőmag olaj a sütéshez (én kukorica olajat használtam)
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szárított élesztőt elkeverjük a cukorral és 0,5 dl langyos vízzel. Meleg helyen 10-15 perc alatt  hagyjuk felhabosodni.

A lisztet a mixer táljába szitáljuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olíva olajat és a görög joghurtot. Dagasztóhoroggal elkezdjük összedolgozni.

Közben adagoljuk hozzá a langyos vizet, annyit, hogy a tészta összeálljon és ne legyen ragadós. ( Nekem összesen kb. 2 dl kellett )

5 percig dagasztjuk, majd nyújtólapon még kézzel átgyúrjuk. Letakarva hagyjuk pihenni 20 percet.

Egy közepes méretű serpenyőt felmelegítünk. Közben a tésztát 8 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk a serpenyő méretére. (Annyira jó állagú volt a tészta, nem kellett egyáltalán lisztezni, nem ragadt le.)

Lekenjük őket olajjal és mindkét oldalán megsütjük a serpenyőben. Akkor jó, ha szép aranybarnára sül.

Egy mély jénaiba tesszük a kisült kenyereket, tiszta konyharuhával letakarjuk, hogy puha maradjon míg a többit is kisütjük.

Nagyon finom, próbáljátok ki Ti is.

Tipp / megjegyzés:
Török joghurtos lapos kenyér.
A grillezések idején is érdemes kipróbálni, egyszerű és gyorsan készen van.

Bazlama 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére