Főoldal / Kelt tészták / Sajtos hajó pite – Qawareb Al-Jebneh

Sajtos hajó pite – Qawareb Al-Jebneh

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos hajó pite – Qawareb Al-Jebneh

Sajtos hajó pite - Qawareb Al-Jebneh

Hozzávalók:

  • (ez egy kisebb formára elég, nagy pite formára duplázni kell a tésztát is meg a tölteléket is)
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 zacskó szárított élesztő
  • 1/2 ek. cukor (vagy pici méz)
  • 1 kk. só
  • 0,25 dl olaj
  • 1,25 dl langyos víz

A töltelékhez:

  • 25 dkg feta sajt
  • 25 dkg friss spenót
  • zöld fűszerek
  • 1-1 fél kaliforniai paprika, több színű, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzott
  • pici só
  • őrölt bors
  • habanero paprika vagy chili aprítva ízlés szerint
  • 5 dkg reszelt parmezán vagy más sajt a tetejére
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd duplájára hagyjuk kelni. (a dagasztást/kelesztés készíthetjük kenyérsütőgépben is).

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy pici sót, (mert a feta sós), a borsot, az aprított zöld fűszereket és végül a spenótot. Mikor a spenót összeesik, akkor már jó is.

Kihűtjük, majd elkeverjük a fetasajttal. Ha szükséges lehet lazítani rajta tejföllel vagy creme fraichel. (Én habanero paprikát adtam hozzá aprítva, csak egy keveset, mert elég erős, de ez helyett lehet sima chilit használni vagy kihagyni.)

A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, kb. 6-7 cm átmérőjű, szaggatóval vagy pohárral is lehet. A kis korongok közepébe tölteléket halmozunk majd a két végét összecsippentjük, hogy csónak alakú legyen. A kis csónakokat berakosgattjuk egymás mellé a nagy piteformába, amit előzőleg kikenünk vajjal. Amikor megtelt a forma, lekenjük le az egészet olíva olajjal, és a csónakok közepébe reszelt parmezánt szórunk.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük amíg szép arany színt nem kap.
Salátával remek húsmentes vacsora a családnak.

Tipp / megjegyzés:
Akinek van kedve és pici ideje, próbálja ki, lehet variálni is bátran a tölteléket.

Sajtos hajó pite – Qawareb Al-Jebneh 4.50/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére