Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Levesek / Újházy tyúkhúsleves

Újházy tyúkhúsleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Újházy tyúkhúsleves

Újházy tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1,5-2kg-os tyúk
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehér répa /gyökér/
  • 1 zeller gumó
  • zeller zöld
  • 1 db kisebb karalábé
  • 1/4 kelkáposzta
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg karfiol
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis fej fokhagyma
  • ételízesítő
  • egész bors
  • gyömbér
  • szerecsendió virág
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát megmossuk de a héját rajta hagyjuk. A tyúkot megtisztítjuk, kívül-belül alaposan megmossuk.

A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és a fűszereket.

Az egész borsot és a fokhagymát tegyük teatojásba vagy fűszerzacskóba, így tegyük a levesbe. Főzzük kb. 1 órát kis lángon, majd adjuk hozzá a zöldségeket a gomba, zöldborsó és a karfiol kivételével.

Ezeket két-három merőkanál levesben külön főzzük meg. Kis lángon csak gyöngyözve forraljuk a levest. Ha a tyúk megpuhul zárjuk el a lángot és a levest pihentessük egy fél órát, majd óvatosan szűrjük át.

A zöldségeket vágjuk össze ízlés szerint. A tyúkot darabolva vagy kicsontozva és a húst metéltre vágva tehetjük a levesbe. Betétnek külön főzzünk ki csigatésztát vagy cérnametéltet.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Újházy tyúkhúsleves 5.00/5 (1 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére