Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Citromos Vienetta szelet

Citromos Vienetta szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos Vienetta szelet

Citromos Vienetta szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 9 db tojás
  • 18 dkg. Porcukor
  • 18 dkg. liszt
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. tejszínízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a második és a harmadik lappal is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát hat lapunk lesz.

A pudingot a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

A kihabosított vajhoz hozzá adagoljuk a kihűlt pudingot, a citromok levét és reszelt héját. Jó habosra kikeverjük.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

Az első piskótacsíkot lefektetjük, megkenjük a citromos krémmel, meglocsoljuk a csokoládéval, majd befedjük a következő lappal. Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. Hűtőbe tesszük dermedni.

Ebből az adagból 20 szép nagy szelet sütit kapunk.
Jó étvágyat kívánok :-)

Citromos Vienetta szelet 4.88/5 (101 értékelés)

Eta (32 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére