Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Tejfölös uborkasaláta

Tejfölös uborkasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös uborkasaláta

Tejfölös uborkasaláta2

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
Elkészítési idő:10 percFogyókúrás:igen
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Az uborkát megpucoljuk, uborkareszelőn lereszeljük.
Besózzuk és állni hagyjuk, minél hosszabb időre. Akár órákra is, de fél órára mindenképpen.
Az uborkából a felesleges nedvességet, a tenyerünkbe szorítva kinyomkodjuk.
Egy nagyobb tálba tesszük, és ráöntjük a tejfölt. Megy rá az áttört fokhagyma és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben, de frissen is remek sültekhez, szinte bármihez.
Elkészítési ideje a ráfordított munkát tekintve kb. 5-10 perc, viszont akkor jó, ha elég időt kap, hogy kiengedje a levét, illetve, hogy összeérjenek az ízek.
A pirospaprikát csak a tálaláskor szórjuk rá, de el is hagyhatjuk azt.

Tejfölös uborkasaláta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (628 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére