Főoldal / Desszertek / Rákoczi túrós

Rákoczi túrós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rákoczi túrós

Rákoczi túrós 1

 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 deka liszt
  • 15 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • fél cs sütőpor
  • 1 tojás sárgája

A töltelékhez:

  • 50 deka túró
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 citrom leve héja
  • 4 kanál cukor
  • 2 kanál búzadara
  • 1 tojás fehérje habbá verve
  • baracklekvár a lap lekenéséhez.

A tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • 3 kanál cukor
  • baracklekvár
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és ketté veszem. Az egyik tésztát kinyújtom és a tepsi aljára teszem, lekvárral megkenem.

Erre pedig az alábbi tölteléket teszem.
A túrótölteléket összekeverem, a tojás felvert habját hozzáadom és a lekváros lapra simítom.
A másik lapot ráteszem, és 180fokon megsütöm.

Amikor megsült, 1 tojás fehérjét 3 kanál cukorral keményre felverek, és a még meleg tésztára habzsákból csíkokat nyomok belőle.
A csíkok közé lekváros csíkokat is húzok, és a langyos sütőbe visszateszem, hogy a tetején a hab száradjon.

Tetszés szerint szeletelve kínálom.

Rákoczi túrós 4.50/5 (6 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére