Főoldal / Sertés ételek / Töpörtyű

Töpörtyű

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töpörtyű

Töpörtyű

Hozzávalók:

  • 3-5 kg zsírszalonna,bőr nélkül
  • 1 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 dl víz (nagyobb mennyiség esetén)
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:2500-3000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

2×3 centiméteres kockákra vágjuk a szalonnát.

A vizet a bográcsba öntjük és hozzáadjuk a felkockázott szalonnát.
Lassú tűzön 1-1,5 órát sütjük. Folyamatosan, óvatosan kevergetni kell, hogy ne égjen le és ne is törjön össze, mert akkor sok lesz a morzsalék, ami megkeseríti a zsírt.

Amikor kezd aranysárga színű lenni és bő zsírban lebeg, beletesszük a fej vöröshagymát egészben, vigyázva, nehogy megégessük magunkat.
Tíz perc elteltével hozzáöntjük a tejet, ekkor felhabzik a benne lévő víz miatt, pár perc alatt bepirosodik és ekkor, elzárhatjuk a lángot.

Krumplinyomóval finoman kipréseljük, fedetlen edényben kihűtjük, a visszamaradt zsírt pedig zárható edénybe leszűrjük.

Friss ropogós kenyérrel, hagymával, sózva fogyasztjuk.

Mentés

Töpörtyű 5.00/5 (1 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére