Őszibarackos joghurt-torta
Hozzávalók:Piskóta:
Krém:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, hozzákeverjük egyenként a tojássárgáját, majd a szitált lisztet.
26cm-es tortaforma aljába papírt szabunk, erre öntjük a masszát, s előmelegített sütőben, 180 °C- on, 10 -15 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük, és vissza tesszük a formába.
A joghurtot elkeverjük a porcukorral, és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével.
Meleg vízben a 2 dkg zselatint feloldjuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A krémet ráöntjük a piskótára, 2 -3 órára hűtőbe tesszük,
miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal kirakjuk.
Kevés vízben feloldunk egy teáskanál zselatint,és egy ecset segítségével vékonyan bevonjuk vele a gyümölcsöt.
Tálalás előtt tejszínhab rózsákkal díszítjük a torta tetejét.