Főoldal / Torták / Őszibarackos joghurt-torta

Őszibarackos joghurt-torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszibarackos joghurt-torta

Րszibarackos-joghurt-torta-5

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 3 db tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 6 dkg liszt

Krém:

  • 3 pohár natúr joghurt
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín(+1dl a díszítéshez)
  • 1 doboz őszibarackbefőtt és a leve
  • 3 dkg zselatinpor
  • 1/2 dl víz

Díszítéshez:

  • tejszínhab, őszibarack szeletek
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, hozzákeverjük egyenként a tojássárgáját, majd a szitált lisztet.
26cm-es tortaforma aljába papírt szabunk, erre öntjük a masszát, s előmelegített sütőben, 180 °C- on, 10 -15 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük, és vissza tesszük a formába.

A joghurtot elkeverjük a porcukorral, és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével.
Meleg vízben a 2 dkg zselatint feloldjuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A krémet ráöntjük a piskótára, 2 -3 órára hűtőbe tesszük,

miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal kirakjuk.
Kevés vízben feloldunk egy teáskanál zselatint,és egy ecset segítségével vékonyan bevonjuk vele a gyümölcsöt.

Tálalás előtt tejszínhab rózsákkal díszítjük a torta tetejét.

Őszibarackos joghurt-torta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére