Főoldal / Szárnyas Ételek / Barbecue csirkeszárnyak

Barbecue csirkeszárnyak

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Barbecue csirkeszárnyak

Barbecue csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kristály cukor
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál worcestershire szósz
  • 3 db paradicsom
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 kk chilipor
  • 1 kk őrölt fehér bors
  • 1 kk oregánó
  • étolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk vagy lereszeljük. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk, a héjukat majd kis kockákra vágjuk.

A csirke szárnyakat megtisztítjuk, sózzuk.

A cukrot kevés olajon arany barnára pirítjuk. Rátesszük a hagymát, egy-két percig pirítjuk.

Beletesszük a többi hozzávalót és kis lángon sűrűn kevergetve egy órát főzzük. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá.

A csirke szárnyakat grillen vagy sütőben a szósszal kenegetve szép pirosra sütjük.

A maradék szószt hűtőben lezárt üvegben tárolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére