Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mandulás grillázs

Mandulás grillázs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulás grillázs

Mandulás grillázs

Hozzávalók:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 15- 20 dkg rusztikusra darabolt, héjatlan mandula
  • 1 evőkanál víz
  • margarinnal megkent sütőpapír
  • fémtálca
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tálcát kibéleljük a sütőpapírral, amit vékonyan megkenünk margarinnal. A mandulát durvára feldaraboljuk és a sütőpapírra szórjuk.

A cukrot egy evőkanálnyi vízzel felolvasztjuk és kavargatva karamellizáljuk, amíg szép világos barna színt nem kap. Ekkor levesszük a tűzről és gyorsan ráöntjük a mandulára.

Hideg helyre tesszük ahol gyorsan megszilárdul, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. (nagyon könnyen lejön) Apró darabokra tördeljük.

És akkor ötletek változatokra: lehet bele tenni egy kis reszelt narancshéjat, fahéjat, a mandula helyett mogyorót vagy diót, vagy vegyesen ki- mit szeret. Lehet hozzátenni mézet is vagy mazsolát.

Az összetördelt grillázsdarabokat átlátszó celofánba tesszük, masnival átkötjük, kedves kis üzenetet írunk hozzá és kész a kézzel készített ajándék.

Még egy változat: nagyon apróra tördeljük a grillázst, tölcsér alakban formázott celofánba tesszük és a mellékelt kis üzenetre ráírjuk, hogy ajánlott vele megszórni az esti filmhez szánt vanília fagyit :) (de a diós változat jól kiegészíti a forró almás pitét, ha azzal szórjuk meg)

Aki teheti próbálja ki, gyorsan elkészül, sokáig eláll.

Tipp / megjegyzés:
Jó kis karácsonyi ajándék ötlet kollégáknak, barátoknak.

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére