Főoldal / Sertés ételek / Vese velő

Vese velő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vese velő

Vesevelő

Hozzávalók:

  • 6 db sertés vese
  • 25 dkg sertés velő
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 duci fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk majoranna
  • só, bors ízlés szerint
  • erős paprika /elhagyható/
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:BonyolultLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A veséket nagyon alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük csíkokra, majd gyengén ecetes vízben áztatjuk 1-2 órát /2l vízhez 1 ek ecet/.

A velőket is megmossuk és lehártyázzuk.

A vöröshagymát felkockázzuk és apróra vágjuk. A zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és csak addig pirítjuk, amíg megérezzük az illatát, nehogy megkeseredjen.

Félrehúzzuk, megszórjuk piros paprikával.

Beletesszük a vesét és a fűszereket, átforgatjuk és pár percre fedőt teszünk rá. Ezalatt a vese levet enged.

Közben nagyobb darabokra vágjuk a megtisztított velőt is és a veséhez adjuk. További 5-6 percig főzzük és tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A legfontosabb, hogy a tisztítást nagyon alaposan el kell végezni.

Értékeld a receptet

kricsu (43 Recept)

Szeretek főzni, szeretek a főzős oldalakon új dolgokat tanulni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére