Főoldal / Levesek / Póréhagyma leves csirkével – paleo

Póréhagyma leves csirkével – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Póréhagyma leves csirkével – paleo

Póréhagyma leves csirkével - paleo

Hozzávalók:

  • 4-5 ek. zsír vagy kókuszolaj
  • kb. 40 dkg csirkehús filé kockázva
  • só, bors
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 nagyobb póréhagyma karikára vágva
  • 2 szár zeller apróra vágva
  • pár szál friss kakukkfű apróra vágva
  • pár szál petrezselyem apróra vágva
  • víz vagy húsleves vagy zöldséglé

A tálaláshoz: (opcionális)

  • kesutejföl/kókusztejföl/totukrém
  • citromlé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Egy vastagfalú fazékban forrósítsuk fel a zsiradékot. A csirkehúst sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg a zsírban. Szedjük ki egy tányérra és tegyük félre.

Az apróra vágott hagymát és a póréhagymát dinszteljük meg, közben kevergessük, mert a póréhagyma gyorsan odaég. Adjuk hozzá a zellert, öntsük fel vízzel, vagy ha van zöldség vagy hús alaplevünk akkor azzal. Sózzuk, borsozzuk és lassú lángon lefedve főzzük puhára, kb. fél óra alatt. A végén tegyük bele a pirított csirkét, a zöld fűszereket és forraljuk át.

Szükség szerint még ízesíthetünk rajta. Ízlés szerint még kevés citromlevet is adhatunk hozzá. A tejfölt bele is keverhetjük vagy mindenki tálaláskor tesz a tányérjába.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére