Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással 1

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sonka
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 5 cl étolaj

A sajtmártáshoz:

  • 10 dkg vaj
  • 3 ek. finom liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel.

A trappista sajtot és a sonkát vékony szeletekre vágjuk.

A csirkemelleket olajozott, szárnyas fűszerkeverékkel megszórt alufóliára fektetjük.

A hússzeleteket betakarjuk a sonka majd a sajtszeletekkel.

A csirkemelleket felgöngyöljük és szorosan az alufóliába csavarjuk majd tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 30-35 percet sütjük.

A mártáshoz vajas rántást készítünk.

Felengedjük a tejjel, sóval,borssal,szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és állandó kevergetés mellett kiforraljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére