Főoldal / Kelt tészták / Kolbásszal töltött lángos

Kolbásszal töltött lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kolbásszal töltött lángos

Kolbásszal töltött lángos

Hozzávalók:

A lángoshoz:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tk. só
  • 2 ek. olaj

A töltelékbe:

  • 1/2 szál házi parasztkolbász

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • tejföl
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lángoshoz langyosra melegítjük a tejet, belekeverjük a cukrot és az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk. Az élesztős tejet a sóval kevert liszthez adjuk, majd kidagasztjuk. Lekenjük olajjal, majd lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, a kolbászt vékonyan felkarikázzuk.

A lángos tésztájából olajos kézzel kisebb darabokat szakítunk. A kezünkkel egy kiolajozott tányéron vékonyra ellapogatjuk. A kerek lángos egyik felére kolbász karikákat teszünk, majd félbehajtjuk a lángost és a szélén alaposan összenyomkodjuk. Ha jól dolgoztunk akkor egy félkört kapunk de készíthetünk hosszú, hasáb alakú töltött lángosokat is.
Felhevített serpenyőben, bő olajban mindkét oldalán 1-2 percig sütve arany színűre sütjük.

A kisült kolbásszal töltött lángost fokhagymás kencével és tejföllel kínáljuk.
Nagy családnál érdemes egyből dupla adaggal indítani mert nagyon kapós.

Kolbásszal töltött lángos 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (628 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére