Főoldal / Kelt tészták / Kolbásszal töltött lángos

Kolbásszal töltött lángos

 Kolbásszal töltött lángos

Kolbásszal töltött lángos

Hozzávalók:

A lángoshoz:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tk. só
  • 2 ek. olaj

A töltelékbe:

  • 1/2 szál házi parasztkolbász

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • tejföl
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lángoshoz langyosra melegítjük a tejet, belekeverjük a cukrot és az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk. Az élesztős tejet a sóval kevert liszthez adjuk, majd kidagasztjuk. Lekenjük olajjal, majd lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, a kolbászt vékonyan felkarikázzuk.

A lángos tésztájából olajos kézzel kisebb darabokat szakítunk. A kezünkkel egy kiolajozott tányéron vékonyra ellapogatjuk. A kerek lángos egyik felére kolbász karikákat teszünk, majd félbehajtjuk a lángost és a szélén alaposan összenyomkodjuk. Ha jól dolgoztunk akkor egy félkört kapunk de készíthetünk hosszú, hasáb alakú töltött lángosokat is.
Felhevített serpenyőben, bő olajban mindkét oldalán 1-2 percig sütve arany színűre sütjük.

A kisült kolbásszal töltött lángost fokhagymás kencével és tejföllel kínáljuk.
Nagy családnál érdemes egyből dupla adaggal indítani mert nagyon kapós.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére