Márványos túrótorta
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az áttört túrót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, A tejszínt habbá verjük és belekeverjük. A zselatint feloldjuk a forróvízben és hozzáadjuk, egy lekapcsolható oldalú 22cm-es tortaformába simítjuk a krémet.
Az epret egy villával összetörjük, majd a cukorral, a zselatinnal és a vízzel együtt egy lábosba tesszük és éppen csak annyira melegítjük össze, hogy a zselatin feloldódjon benne. Ráhalmozzuk a túrós rétegre, és egy kanál nyelével óvatosan beleforgatjuk a fehér rétegbe.Vigyázzunk, hogy ne keverjük teljesen össze, így lesz márványos hatású.
Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon, majd a formát lekapcsolva róla szeletelve kínáljuk.