Főoldal / Sertés ételek / Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertésmáj
  • 4 db shrimp (királyrák)
  • 25 dkg krumpli
  • petrezselyem
  • 2 ek zöldsaláta (borsó és kukorica)
  • 1 db tojás
  • liszt
  • prézli
  • őrölt fekete bors
  • chiliszósz
  • sárgabarack befőtt
  • 5 cl sör
  • néhány csepp olívaolaj
  • étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm.

Közben a májat kettévágom, sózom, borsozom, bepanírozom.

A királyrákot alaposan megmosom, eltávolítom a bélcsatornát. A ráknak készítek sörtésztát.

Kevés lisztet, tojást, sört, olajat, egy csipet sót összedolgozok. A rákokat előbb lisztbe mártom, majd a sörtésztába.

A májat és a rákokat olajban megsütöm, félreteszem, melegen tartom.

A serpenyőben csak annyi olajat hagyok, hogy a krumplit egy kicsit megpiríthassam.

Tálaláskor teszek a tányérra májat, rákot, mellé a krumplit, és borsó-kukorica keveréket, vágok rá petrezselymet, locsolok rá chiliszószt, és teszek mellé sárgabarack befőttet.

Tipp / megjegyzés:
Két finomság – a máj és a rák -együtt, csak fokozzák az élvezetet. Ha kedvet kaptatok rá, jó étvágyat kívánok hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére