Főoldal / Desszertek / Madártej krémes meggyes kocka

Madártej krémes meggyes kocka

Madártej krémes meggyes kocka

Madártej krémes meggyes kocka

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 4 dkg kakaó
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

A madártejes krémhez:

  • 8 tojássárgája
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor

A tetejére:

  • 1 kis dobozos tejszín (hulala)
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a  sütőporral elkevert lisztet és a keményre vert tojás fehérjét  óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát 3 felé elvágjuk.

A 8 tojássárgáját a cukorral és a liszttel elkeverjük, beleszórjuk a 2 csomag vaníliás cukrot, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejet, és simára
kikeverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, és kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt krémbe keverjük.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, a meggyet kimagozzuk.

Összeállítjuk a süteményt. Az egyik lapot megkenjük a teljes mennyiségű krémmel, ráhelyezzük a második piskótalapot. A meggyet kikeverjük a tejszínnel és rákenjük a süteményünkre. Az utolsó piskótával befedjük a süteményünket.

A tetejét, félretett meggyszemekkel és tejszínnel díszítjük.


Szólj hozzá!

A lap tetejére