Főoldal / Torták / Citromos málnahabos torta

Citromos málnahabos torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos málnahabos torta

Citromos málna habos torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 egész tojás
  • 3 púpozott ek. cukor
  • 1 dl olaj
  • 4 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 bio citrom reszelt héja és leve

A torta tetejére:

  • 2 deci tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 20 dkg málna

A díszítéshez:

  • gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, az olajjal, a citrom reszelt héjával és levével habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztes sütőport és alaposan összekeverjük. Szilikonos virágformába (vagy tetszés szerint más formába) öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Még melegen kifordítjuk a formából.

A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a fixálóval.
A málnát összemixeljük és a habbá vert tejszínbe forgatjuk. Tetszőleges csővel ellátott habzsákba töltjük a krémet és kidíszítjük vele a torta tetejét.
Friss gyümölccsel megpakolva, menta vagy citromfű levelekkel díszítve kínáljuk.

Egyszerű gyors könnyű és mutatós torta.

Citromos málnahabos torta 5.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére