Citromos málnahabos torta
Hozzávalók:A tésztához:
A torta tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, az olajjal, a citrom reszelt héjával és levével habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztes sütőport és alaposan összekeverjük. Szilikonos virágformába (vagy tetszés szerint más formába) öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Még melegen kifordítjuk a formából.
A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a fixálóval.
A málnát összemixeljük és a habbá vert tejszínbe forgatjuk. Tetszőleges csővel ellátott habzsákba töltjük a krémet és kidíszítjük vele a torta tetejét.
Friss gyümölccsel megpakolva, menta vagy citromfű levelekkel díszítve kínáljuk.
Egyszerű gyors könnyű és mutatós torta.