Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal
Hozzávalók:
- 25 dkg marhahús
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg zöldbab
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db kicsi zeller
- 1 szál zellerlevél
- 1 db krumpli
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili
- 2 db paradicsom
- 0,5 csokor petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- 1 ek liszt
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A szalonnát és a húst kis kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk a zöldségeket daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. Az újhagyma zöldjét félretesszük.
A szalonnát kisütjük, a zsírján megpirítjuk a hagymákat, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Végül a zöldségeket is rátesszük. Rövid idő után feleresztjük vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük.
Amikor már minden csaknem puha, szórunk rá lisztet. Összekeverjük, és egyet forralunk rajta.
Jó étvágyat kívánok!
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.