Főoldal / Egytálételek / Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

Zöldbabos-zöldséges egytál szalonnával, marhahússal

Hozzávalók:

  • 25 dkg marhahús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kicsi zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 db krumpli
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 ek liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát és a húst kis kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk a zöldségeket daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. Az újhagyma zöldjét félretesszük.

A szalonnát kisütjük, a zsírján megpirítjuk a hagymákat, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Végül a zöldségeket is rátesszük. Rövid idő után feleresztjük vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük.

Amikor már minden csaknem puha, szórunk rá lisztet. Összekeverjük, és egyet forralunk rajta.

Jó étvágyat kívánok!

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére