Zöld pesto
Hozzávalók:
- 1 csokor fehér retek levele
- 1 csokor újhagyma zöldje
- 5 gerezd fokhagyma
- 40 db bazsalikom levél
- 2 db csípős hegyes paprika
- 4 db chilipaprika
- 10 szál petrezselyem
- ső
- őrölt fekete bors
- őrölt oregano
- őrölt csípős piros paprika
- 4 db dió
- 6 db kesudió
- 1 ek tökmag
- olívaolaj
|
Elkészítési idő: |
20 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
10 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A magokat (dió, kesudió, tökmag) megpörkölöm. A zöldeket és a fokhagymát felaprítom.
Valamennyi hozzávalót – több lépcsőben – beleteszem egy keverő edénybe, és botmixerrel pépesítem. a kész pestót belekanalazom egy zárható edénybe, a tetejére még öntök olívaolajat, és irány a hűtőszekrény, ahol akár két hétig is eláll, persze ha mindvégig olaj borítja a tetejét.
A zöld pesto-t többnyire tésztaételekhez használják. (lasagne, gnocchi, spagetti…)
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.