Főoldal / Egytálételek / Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival 1

Hozzávalók:

  • 3 db piros kaliforniai paprika 
  • 3 db paradicsom
  • 6 szelet baconszalonna
  • 10 dkg sertés darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 szelet Edami füstölt sajt
  • petrezselyemzöld
  • chilipaprika 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olívaolaj
  • kakukkfű
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sajt felét kis kockára vágom, a többit lereszelem.

A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, hozzáadom a karikára vágott chilit, és a darált húst. Fehéredésig sütöm állandó kavarás mellett.

Átteszem egy keverőtálba, ráütök egy tojást, beleteszem a sajtot, az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem.

A paprikáknak levágom a sapkáját, a magházat eltávolítom. A paradicsomoknak levágom a tetejét, a belsejét kivágom, a masszához adom, újból összekeverem.

A masszát beletöltöm a paprikákba és a paradicsomokba, betekerem mind a baconbe, és belehelyezem egy olajos serpenyőbe, köré teszem a krumpliforgácsokat (amit a töltött krumplikból nyertem), sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, és berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

30 perc után leveszem a fóliát, szórok rájuk reszelt sajtot, és továbbsütöm, majd átteszem grill fokozatra 200 C fokra, a végén megemelem 220 C fokra, míg szépen megpirul.

Tálalok. Egy paprika, egy paradicsom, s krumpli.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére