Főoldal / Desszertek / Csíkos krémes

Csíkos krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csíkos krémes

Csíkos krémes

Hozzávalók:

  • 320 g tejföl
  • 3 db tojás
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 evőkanál dió
  • 5 evőkanál mák
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 10 evőkanál búzadara
  • 20 g vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor

A csokimázhoz:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg.

Diós lap: A tejföl egyharmad részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.

Mákos lap: A tejföl 2/3 részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál mákot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.

Kakaós lap: A maradék tejfölhöz hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.

Elkészítjük a krémet.
A tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.

Összeállítjuk a süteményt.
Megkenjük a krémmel a lapokat, amiket ezek után egymásra illesztünk.
A sütemény tetejét csokimázzal vonjuk be, amit előzőleg vízgőz felett felolvasztottunk és hozzákevertük az étolajat.

Értékeld a receptet

Fodor Emese (13 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére