Csíkos krémes
Hozzávalók:
A krémhez:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
Egy diós, egy mákos és egy kakaós lapot készítünk. A tésztákat előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg.
Diós lap: A tejföl egyharmad részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál diót, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Mákos lap: A tejföl 2/3 részéhez hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál mákot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Kakaós lap: A maradék tejfölhöz hozzáadunk, 1 db tojást, 5 evőkanál lisztet, 5 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és összedolgozzuk.
Elkészítjük a krémet.
A tejben megfőzzük a búzadarát, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral kikeverjük, és a búzadarához adjuk.
Összeállítjuk a süteményt.
Megkenjük a krémmel a lapokat, amiket ezek után egymásra illesztünk.
A sütemény tetejét csokimázzal vonjuk be, amit előzőleg vízgőz felett felolvasztottunk és hozzákevertük az étolajat.