Főoldal / Desszertek / Mangós szelet

Mangós szelet

Mangós szelet

Mangós szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg tönköly liszt-vagy finom liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 mk só

A krémhez:

  • 30 dkg mangó-tisztítva
  • 5 db zselatin lap
  • 12 dkg cukor
  • 0,5 dl fehér bor
  • 3 dl habtejszín
  • 16 dkg joghurt

A mázhoz:

  • 1 db színtelen tortazselépor
  • 2 dl mangó nektár
  • 0,5 dl víz

A díszítéshez:

  • csokoládé forgács (opcionális)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, és egy 24×24 cm-es sütőformába nyújtjuk, peremet nem képezve.
Harminc percre hűtőbe tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.

Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraljuk, és kb. 10 perig főzzük.
A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró gyümölcsszószban.
Kevergetéssel kihűtjük.

A tejszínből kemény habot verünk és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adjuk.
Az így kapott krémet a kihűlt tésztalapra kenjük. Hűtőszekrénybe tesszük és 3 óra hosszat dermedni hagyjuk.

A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangó nektárral és a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk majd rákenjük a már megdermedt krémre.
Tetejére csokoládé forgácsot is szórhatunk díszítésnek.
Miután megszilárdult, szeletelve kínáljuk.

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére