Főoldal / Levesek / Zöldségkrémleves

Zöldségkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségkrémleves

Zöldségkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • 1 db krumpli
  • 1 szelet karalábé
  • 250 ml főzőtejszín
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • majoránna
  • csombor (borsikafű)
  • olaj

A tálaláshoz:

  • virsli
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és kockákra vágjuk.
A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

Belerakjuk a zöldségeket és felöntjük kb 1-1,5 liter vízzel.
Ízlés szerint fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel. (nálam egy-egy csipetnyi került bele mindegyikből)
Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Levesszük a levest a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. Ha kihűlt , botmixerrel pépesítjük és visszatesszük a tűzre.

Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt (hőkiegyenlítéssel), és azzal is összeforraljuk.
Ha szükséges még fűszerezzünk utána.

Főtt virslivel tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Feltét nélkül tálalva a leves vegetáriánus.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére