Főoldal / Kelt tészták / Juhtúrós lepény kapros tejföllel

Juhtúrós lepény kapros tejföllel

Juhtúrós lepény kapros tejföllel

Juhtúrós lepény kapros tejföllel

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 tk. só
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg juhtúró (vagy brindza)
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kk. cukor

A sütéshez:

  • kb. 2 dl olaj

A kapros tejfölhöz:

  • 175 g tejföl
  • 1 csokor kapor

A tetejére: (ízlés szerint)

  • sült, húsos szalonna (kolozsvári)
  • lilahagyma
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet egy mély tálba tesszük. A közepére mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a langyos tejet és 10percet pihentetjük, hogy az élesztő felfusson.

Ezután belemorzsoljuk a juhtúrót és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk belőle. Cipót formázunk belőle, és folpackkal letakarva meleg helyen 40perc alatta duplájára kelesztjük.

(A dagasztás természetesen kenyérsütőgép dagasztás programján vagy dagasztógépben is elvégezhető.)

A megkelt tésztából óvatosan golyókat formázunk és egy tálcára sorakoztatjuk őket. (Ebből a mennyiségből kb 12 darab kistányér méretű lepény készült nálam.)

Egy serpenyő aljába kevés olajat öntünk, annyit amennyi vékonyan ellepi azt. Felhevítjük.

A gombócokat olajos kézzel lepényekké lapogatjuk, majd egyet a forró olajba teszünk. Addig sütjük amíg a felső oldalán hólyagok jelennek meg, ekkor átfordítjuk és 1 perc alatt a másik oldalát is megsütjük.

Így járunk el a többi lepénnyel is.

A kaprot apróra vágjuk, majd a joghurtba keverjük és ízlés szerint picit megsózzuk.
A szalonnát apróra vágjuk és egy serpenyőben megsütjük.
A lilahagymát felkarikázzuk.

A lepényeket a kapros tejföllel megkenve szalonnával, lilahagymával megpakolva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére